Фото Картина с Ваша Снимка

Код на продукт: Kanava-01

Наличност: На склад

Цена: 0.00 лв.
Количество:

Възможни опции

* Снимка на канава:

* Добави снимка:

* Рамка за канава:

Произход и използване на канавата

Думата канава (канаваца) идва от френски (canevas), което произлиза от латинското Сannapaceus - „направен от коноп”. В миналото канава е била изплозвана за направата на платна, тенти, шатри и всякакви други материали, при които се изисквало здравина. В днешно време тя е широко използвана от художниците като основа за рисуване на маслени картини. Една от най-ранните запазени маслени картини върхуканава е френската „Мадона с ангелите”, нарисувана окло 1410 г. Рисуването върху канава обаче става широко разпространено едва след XVI в. в Италия и XVII в. в Северна Европа. Венецианските художници първи започават да използват масово канава в своите творби, а техните платна се приемат за най-качествените по-това време.

Канавата обикновено се опъва върху дървени рамки и може да бъде направена от различни материали като коноп, памук или синтетика. Поради своята здравина, първите канави са били правени от ленена тъкан и са били използвани основно при рисуване с маслени бои. В началото на 20-ти век, канавата започва да се прави от памук и става популярна като „памучен дюк”.

В днешно време с развитието на съвременните технологии става възможен директния печат върху канава. Този метод на мастиленоструен печат върху канава се нарича „Giclee”. След печата, канавата може да бъде опъната върху рамка и изящно окачена. Това заедно с навлизането на компютърните технологии позволява на много художници да печатат директно своите творби и на всички хора да поръчат печат на канава от своя любима снимка, която да окачат в своя дом.